Säännöt

Maanantai Rankingin, Maanantai Startin ja Maanantai Liigan säännöt ja ohjeet.

300 sarjan tehneet palkitaan kauden päättäjäisissä (startti, ranking sekä Liiga)

YLEISTÄ:
Helsingin Harraste- ja Firmakeilailu ry edistää keilailutoimintaa Helsingissä kuuluen valtakunnalliseen keskusjärjestöön Suomen Firmakeilailuliittoon (SKFL). SFKL kuuluu kansainväliseen keskusjärjestöön Bowling European Corporation BEC. Helsingin Harraste- ja Firmakeilailun toimintaa johtaa HBL:n alainen valiokunta, joka toimii myös HFK:n taustalla olevan yhdistyksen hallituksena. Tärkeimpänä tehtävänä yhdistyksellä ovat kilpailujen järjestäminen niin jäsenille kuin yksittäisille harrastepelaajille ja osallistuminen kaupunkien välisiin otteluihin sekä Suomessa että Pohjoismaissa. Suomen Firmakeilailun säännöt: Linkki sääntöihin !
Lisäksi HFK ideoi ja kehittää erilaisia harrastepelaamiseen sopivia tapahtumia ja pelitapoja.
Jäsenyys = maanantailiigan joukkuekohtainen maksu 30,- euroa kaudella 2020-2021. 1 maksu/joukkue vaikka pelaa sekä DUO:ssa että TRIO:ssa. Jäsenyys päättyy aina kauden lopussa.
Yksittäisille harrastepelaajille (esim. ranking) ei ole jäsenmaksua. Ilman seuran jäsenyyttä pelaaville suositellaan Suomen Keilailuliiton 20 euron ensilisenssiä jo pelaajavakuutuksen vuoksi. Lisenssin voi lunastaa Talin kassalta tai olemalla yhteydessä Helsingin Bowlingliittoon hbl@helsinginbowlingliitto.fi .

Maanantai rankingin säännöt

1. Kilpailutapa on 4 sarjaa amerikkalaisella pelitavalla. Kilpailuohjelmassa internetsivuilla on määrätty peliajat, joiden puitteissa rajaton uusinta.
2. Kilpailijat pelaavat kolmessa eri tason sarjassa. Pro sarja M ja A luokan keilaajille, Champion sarja B luokan keilaajille ja Classic sarja C, D, ei rek. ja aloittavat keilaajat.
Luokat/Keskiarvot sarjan ensimmäisen kierroksen mukaisesti (aloittavan uuden keilaajan keskiarvo on 154,99). Rekisteröimättömät sijoittuvat sarjaan, jonka tasolla keilaavat.
Sarja määräytyy aikaisemmin rekisteröityneiden kohdalla viimeisen luokituksen mukaisesti, aikaisemmin rekisteröimättömien kohdalla kolmen ensimmäisen pelituloksen keskiarvon mukaan.
3. Lopulliset sijoitukset määräytyvät ns. raskailla pisteillä. Pelikierroksen paras tulos sarjoittain ilman tasoituksia saa 60 pistettä, toiseksi paras 52, kolmas 46 ja näin edelleen vähentyen 4 pistettä/ aleneva sijoitus. 
4. Pelataan syys- ja kevätkausi. Molemmissa 4 kpl 3 viikkoa kestävää pelikierrosta, joista 5 parasta kierrosta lasketaan kokonaispisteisiin! Tasatilanteessa ratkaisee paras sijoitus ja sen jälkeen tasapelin ratkaisee paras tulos. Finaaliin pääsee 6 parasta joka sarjasta 
5. Kilpailussa noudatetaan SKL:n yleisiä kilpailusääntöjä. Kilpailutulokset kirjataan SKL:n keskiarvorekisteriin.
6. Lämmittely aloitusrataparilla 2+2 heittoa !
7. Palkinnot määräytyvät kauden kilpailusuoritusten mukaisesti. Peruspalkintoina pistelistan 6 parasta jokaisessa luokassa: 1) 100,-, 2) 60,-, 3) 40,- ja 4)-6) 20,-. Sarjojen finalisteille jaetaan mahdollisia lisäpalkintoja kauden päättäjäisissä. Palkinnot ovat Bowling Oy:n lahjakortteja.


Maanantai Liigan säännöt

- alkulämmittely aloitusrataparilla 2+2 heittoa!
- pisteitä ottelussa saa sarjavoitosta 2, tasapelistä 1 ja häviöstä 0, eniten kaadettuja keiloja joukkueella koko ottelussa 2 lisäpistettä
- ottelun kokonaispisteet voivat olla maksimissaan 8 pistettä
- kauden jälkeen Duo sekä Trio 3 parasta joukkuetta palkitaan
- kausifinaalissa kolme parasta pelaavat porraspudotuspelit: 2. vs 3. ja voittaja vastaan runkosarjan 1.. Pelataan 2 sarjaa yhteistuloksella.
- haamu pelaaja 150 pistettä/sarja (HUOM! kausi 2020-2021 koronahaamut)
- aloittelevan uuden keilaajan keskiarvo on 154,99
- jos joukkue ei tule pelikierrokselle eikä ole sopinut sen joukkueen kanssa kuka vastassa ennen kuin kierros alkaa = 0 sarjapistettä (ei rästipelimahdollisuutta)
- pelien siirroista pitää ehdottomasti sopia ennen kierroksen alkua sekä ilmoittaa uusi sovittu rästipelipäivä Talin keilahallin kanssa ennen seuraavaa kierrosta
- kaudella 2020-2021 käytössä koronahaamut. Poissaolevan pelaajan pisteet ovat joukkueen pistekeskiarvo -10%. Kauden alku 150 pist/sarja.


Maanantai Startti säännöt ja ohjeet:

Tästä linkistä Talin keilahallin sivuilta !
Helsingin Firmakeilailu ry (c) 1978, All Rights Reserved