Säännöt

Maanantai Rankingin, Maanantai Startin ja Maanantai Liigan säännöt ja ohjeet.

300 sarjan tehneet palkitaan kauden päättäjäisissä (Ranking sekä Liiga)

YLEISTÄ:
Helsingin Harraste- ja Firmakeilailu ry edistää keilailutoimintaa Helsingissä kuuluen valtakunnalliseen keskusjärjestöön Suomen Firmakeilailuliittoon (SKFL). SFKL kuuluu kansainväliseen keskusjärjestöön Bowling European Corporation BEC. Helsingin Harraste- ja Firmakeilailun toimintaa johtaa HBL:n alainen valiokunta, joka toimii myös HFK:n taustalla olevan yhdistyksen hallituksena. Tärkeimpänä tehtävänä yhdistyksellä ovat kilpailujen järjestäminen niin jäsenille kuin yksittäisille harrastepelaajille ja osallistuminen kaupunkien välisiin otteluihin sekä Suomessa että Pohjoismaissa. Suomen Firmakeilailun säännöt: Linkki sääntöihin !
Lisäksi HFK ideoi ja kehittää erilaisia harrastepelaamiseen sopivia tapahtumia ja pelitapoja.
Jäsenyys = maanantailiigan joukkuekohtainen maksu 30,- euroa kaudella 2023-2024. Jäsenyys päättyy aina kauden lopussa.
Yksittäisille harrastepelaajille (esim. ranking) ei ole jäsenmaksua. Ilman seuran jäsenyyttä pelaaville suositellaan Suomen Keilailuliiton ensilisenssiä (25,- euroa kaudella 2023-2024) jo pelaajavakuutuksen vuoksi. Lisenssin voi lunastaa Talin kassalta tai olemalla yhteydessä Helsingin Bowlingliittoon hbl@helsinginbowlingliitto.fi . HBL:n toimisto on Talin keilahallilla.

Maanantai rankingin säännöt

1. Kilpailutapa on 4 sarjaa amerikkalaisella pelitavalla. Kilpailuohjelmassa internetsivuilla on määrätty pelipäivät ja -ajat, joiden puitteissa rajaton uusinta. Peliajoista voi kysyä joustoa ratatilanteen mukaan hallista.
2. Kilpailijat pelaavat kolmessa eri tason sarjassa. Pro-sarja M- ja A- luokan keilaajille, Champion-sarja B-luokan keilaajille ja Classic-sarja C- ja D-luokat, ei rek. ja aloittavat keilaajat.
Luokat/Keskiarvot sarjan ensimmäisen kierroksen mukaisesti (aloittavan uuden keilaajan keskiarvo on 100,00). Rekisteröimättömät sijoittuvat sarjaan, jonka tasolla keilaavat.
Sarja määräytyy aikaisemmin rekisteröityneiden kohdalla viimeisen tiedossa olevan SKL:n keskiarvon mukaisesti, aikaisemmin rekisteröimättömien kohdalla kolmen ensimmäisen pelituloksen keskiarvon mukaan. Jos SKL-keskiarvoa ei löydy, niin pelaajan kohdalla toimitaan kuten ei rekisteröityneiden kohdalla toimitaan.
3. Lopulliset sijoitukset määräytyvät ns. raskailla pisteillä. Pelikierroksen paras tulos sarjoittain ilman tasoituksia saa 60 pistettä, toiseksi paras 52, kolmas 46 ja edelleen vähentyen 4 pistettä/ aleneva sijoitus aina sijaan 7. asti (30 pist). Siitä eteenpäin vähentyen 2 pistettä/ aleneva sijoitus.
MA- ja B-luokat pelaavat yhdessä sarjassa, mutta kertyneet pisteet menevät omiin MA- ja B-luokan taulukoihin. Eli vain 1 pelaaja saa 60 pinnaa yhdistetyssä MA- ja B-luokan sarjassa.
4. Pelataan syys- ja kevätkausi. Molemmissa 4 kpl 3 viikkoa kestävää pelijaksoa, joista 5 parasta lasketaan kokonaispisteisiin! Tasatilanteessa ratkaisee paras sijoitus ja sen jälkeen tasapelin ratkaisee paras tulos. Finaaliin pääsee 4 parasta MA-luokasta, 8 B-luokasta ja 6 CD/ei rek.-luokasta. 
5. Kilpailussa noudatetaan SKL:n yleisiä kilpailusääntöjä. Kilpailutulokset kirjataan SKL:n keskiarvorekisteriin.
6. Lämmittely aloitusrataparilla 2+2 heittoa !
7. Palkinnot määräytyvät kauden kilpailusuoritusten mukaisesti. Peruspalkintoina pistelistan 6 parasta jokaisessa luokassa: 1) 100,-, 2) 60,-, 3) 40,- ja 4)-6) 20,-. Sarjojen finalisteille jaetaan mahdollisia lisäpalkintoja kauden päättäjäisissä. Palkinnot ovat Bowling Oy:n lahjakortteja.


Maanantai Liigan säännöt

- alkulämmittely aloitusrataparilla 2+2 heittoa!
- pisteitä ottelussa saa sarjavoitosta 2, tasapelistä 1 ja häviöstä 0, eniten kaadettuja keiloja joukkueella koko ottelussa 2 lisäpistettä
- ottelun kokonaispisteet voivat olla maksimissaan 8 pistettä
- kauden jälkeen Duossa sekä Triossa 3 parasta joukkuetta palkitaan
- kausifinaalissa kolme parasta pelaavat porraspudotuspelit: 2. vs 3. ja voittaja vastaan runkosarjan 1.. Pelataan 2 sarjaa yhteistuloksella.
- haamu pelaaja 170 pistettä/sarja
- tasoitukset 215-155/80%
- aloittelevan uuden keilaajan keskiarvo on 154,99
- jos joukkue ei tule pelikierrokselle eikä ole sopinut sen joukkueen kanssa kuka vastassa ennen kuin kierros alkaa = 0 sarjapistettä (ei rästipelimahdollisuutta)
- pelien siirroista pitää ehdottomasti sopia ennen kierroksen alkua sekä ilmoittaa uusi sovittu rästipelipäivä Talin keilahallin kanssa ennen seuraavaa kierrosta
- Duossa on joukkueen muodostaminen vapaata ja joukkueen nimen voi senkin valita lähes vapaasti.
- Triossa joukkueella pitää olla yritys/yhdistys/yhteisö, jonka nimissä pelataan. Vähintään yhden joukkueen jäsenistä on edustettava yritystä/yhdistystä/yhteisöä.
- Pelaaja saa edustaa vain yhtä joukkuetta/sarjamuoto. Duossa voi edustaa eri joukkuetta kuin Triossa.

Kilpailujohtajina toimivat Jukka Savolainen ja Janne Kolhonen.

Maanantai Startti säännöt ja ohjeet:

Tästä linkistä Talin keilahallin sivuilta !
Helsingin Firmakeilailu ry (c) 1978, All Rights Reserved